Veronica Soare e o minune de fata care face minuni pentru noi si copiii din Constanta: va strabate Camino de Santiago dorindu-si sa stranga fonduri cu care sa ne ajute sa modernizam Sectia de Terapie Intensiva Nou-nascuti de la Spitalul din Constanta.

El Camino de Santiago este drumul pe care se spune ca l-ar fi strabatut apostolul Iacob pentru a atinge capatul lumii. De sute de ani este un lung traseu de pelerinaj pe care mii de oameni il strabat pentru a ajunge la mormantul apostolului Iacob din Santiago de Compostela, Spania.
Multi isi propun, pe langa scopul de a ajunge la Santiago, si un scop personal, iar pentru Veronica scopul personal este sa ne ajute sa strangem bani pentru copiii din Constanta. A facut-o si anul trecut si acum este din nou alaturi de noi.

Veronica Soare porneste pe Camino de Santiago

Veronica va povesti fiecare din cei 900 km ai drumului ei si fiecare zi pe minuni.ro si pe facebook. Incepand din 25 august vom fi cu ea pas cu pas in timp ce ea face #minunipeCamino2.

Deocamdata cateva cuvinte ale Veronicai ne ajuta sa itnelegem de ce porneste la drum:

“Adevarul e ca nu am stiut ca drumul de anul acesta va fi tot pentru Inima Copiilor. Dar in martie am vizitat, impreuna cu alti bloggeri si jurnalisti, Sectia de Terapie Intensiva nou-nascuti a Spitalului Judetean din Constanta. Cand am iesit din lift si am trecut de usa care despartea bebelusii de restul lumii am stiut. Nu multe s-au facut acolo din 1968, cand a fost construit spitalul. Imaginile vorbesc de la sine…

Ramasesem ultima in acea incapere in care se aflau cateva incubatoare. Stateam in fata celui in care se odihnea cea mai mica faptura pe care am vazut-o vreodata. Nu stiam ca un bebelus poate fi atat de mic. Foarte mic. Sapte sute de grame. Emma avea trei saptamani si supravietuise. Sora ei s-a mutat pe o stea imediat dupa ce s-a nascut. Dar ea supravietuise si la fel si speranta mamei. Priveam inima care batea in trupul ei mic, foarte mic si speram ca voi vorbi despre ea in cuvintele luminoase ale miracolului. N-am indraznit sa sun, cateva zile mai tarziu, sa aflu starea micutei. Am aflat insa, dupa ceva vreme, ca Emma s-a dus pe o stea langa sora ei in acea noapte. Asa o vad, legandandu-se pe o stea.

Ar fi supravietuit oare daca ar fi avut sansa de a fi tratata intr-o sectie de terapie intensiva cum e aceea de la Marie Curie, construita si data in folosinta in 2013 de Inima Copiilor in parteneriat cu Fundatia Vodafone? Oare miracolul de care avea nevoie Emma vine de sus sau de la tehnologia inglobata intr-o sectie de terapie intensiva la cele mai inalte standarde? N-o sa stim niciodata, dar ce stim sunt cifrele care ne spun ca la Constanta, unde sectia de terapie intensiva nou-nascuti deserveste copiii nascuti in acest judet si alte trei din zona e cea mai mare rata a mortalitatii infantile din Europa. Conducem ca tara in Uniunea Europeana cu 7,6 la mie, de doua ori mai mult decat media.” – Veronica Soare

Puteti contribui cu o donatie prin SMS la 8845 sau donand online pe site-ul Galantom. Veronica si noi va multumim din toata inima!